درباره ی کنسول ایکس باکس سری S
در زمانی که کنسولهای میان نسلی پلیاستیشن ۴ پرو (با قدرت ۴.۲ ترافلاپس) و ایکسباکس وان ایکس (با قدرت ۶ ترافلاپس) با قیمتهایی پایینتر در بازار وجود دارند، خرید یک کنسول ضعیفتر شاید روی کاغد کار اشتباهی به نظر برسد. آیا این ادعا درست است؟ یا خیر، ایکس باکس سری اس میتواند بازیهای نسل نهم را به راحتی و بدون مشکل اجرا کند؟ برای یافتن پاسخ تمامی این سوالات با زومجی و بررسی ایکس باکس سری اس همراه باشید.
دقیقا مانند کنسول سری ایکس، ایکسباکس سری اس نیز به زیبایی هر چه تمامتر درون جعبه سفید و کوچک خود قرار گرفته است. مایکروسافت برای جعبه و خود کنسول، از رنگ سفید استفاده کرده است. رنگی که در نسل پیش نیز نمایانگر کنسول ضعیفتر این کمپانی بود. همانطور که سری ایکس با رنگ تیره خود به نوعی جانشین وان ایکس محسوب میشود، سری اس نیز با رنگ سفید خود تداعیگر جانشین ایکسباکس وان اس است.
به محض باز کردن جعبه کنسول، به احتمال بسیار زیاد چیزی را که در جلوی خود میبینید باور نخواهید کرد. کنسولی بسیار کوچک و جمع و جور که در یک کاغذ سفید کادوپیچ شده است و شعار «به رویاهایت قدرت بده» روی یک نوار سبز رنگ به دور آن پیچیده شده است. سری اس واقعا ابعاد کوچکی دارد. ۶.۵ در ۲۷.۵ در ۱۵.۱ سانتیمتر ابعاد این کنسول است که با هر معیاری کنسولی کوچک محسوب میشود. وزن سری اس نیز یک کیلوگر و ۹۳۰ گرم است. برای مقایسه بد نیست بدانید که سری ایکس وزنی معادل ۴.۴ کیلوگرم و پلیاستیشن ۵ معادل ۴.۵ کیلوگرم دارد.

سری اس، مکعب مستطیلی سفید است که در قسمت رویی آن دریچه فن بزرگی به رنگ مشکی قرار گرفته است. در قسمت جلویی کنسول فقط شاهد دکمه روشن / خاموش کردن، دکمه همگامسازی کنترلر و یک درگاه USB تایپ A هستیم. پورتهای پشتی کنسول سری اس دقیقا مانند برادر بزرگتر خود است. دو پورت USB، یک ورودی برق، یک خروجی HDMI و درگاهی برای افزایش حافظه داخلی کنسول، در پشت سری اس تعبیه شدهاند.
طراحان مایکروسافت در طراحی سری اس، همان زبان مشترک طراحی سری ایکس را در پیش گرفتهاند: کنسولی با ظاهری بسیار شیک و ساده که میتواند به راحتی هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی در کنار تلویزیون یا مانیتور شما قرار بگیرد.
مقایسه سخت افزار کنسول سری اس و سری ایکس
وقتی صحبت از سختافزار میشود هر دو کنسول خانگی مجهز به فناوری AMD هستند. هر دو کنسول پردازنده 8 هستهای Zen 2 این شرکت و پردازشگر گرافیکی سفارشی Radeon RDNA 2 را دارند؛ اما سرعت بین پردازندههای کنسول سری ایکس با سری اس متفاوت است. کنسولها به ترتیب با فرکانس 3.8 گیگاهرتز و 3.6 گیگاهرتز کار میکنند.
مهمترین تفاوت زمانی رخ میدهد که نگاهی دقیقتر به پردازنده گرافیکی RDNA 2 بیندازیم. ایکس باکس سری ایکس دارای 56 واحد پردازشی با فرکانس 1.825 گیگاهرتز است و در مقابل سری S دارای 20 واحد پردازشی با فرکانس 1.565 گیگاهرتز است. در نتیجه Xbox Series X میتواند دادههای بیشتری را با سرعت بالاتری نسبت به سری اس پردازش کند.
از دیگر تفاوتهای ایکس باکس سری اس با سری ایکس میزان حافظه داخلی آنها است. سری ایکس دارای 16 گیگابایت رم GDDR6 است در حالی که سری اس 10 گیگابایت رم GDDR6 دارد. حافظه داخلی Xbox Series X دو برابر حافظه داخلی سری S است. هر دو کنسول پشتیبانی از USB HDD و سازگاری با کارت حافظه جانبی دارند. همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، ایکس باکس سری ایکس دارای پخش کننده بلوری 4K UHD است در حالی که سری S برای پایین نگه داشتن هزینهها از این قابلیت صرف نظر کرده است.
در بخش خروجی صدا هیچ یک از کنسولها دارای پورت خروجی نوری دیجیتال نیستند؛ بنابراین شما به HDMI 2.1 محدود میشوید. یکی از ویژگیهای مثبت HDMI 2.1 تأخیر کم صدا و پشتیبانی از ویژگی low-latency و ویژگی نرخ تازهسازی متغیر است. هر دو Xbox Series X و Series S از موتور صوتی سه بعدی Project Acoustics برای پردازش صدا استفاده میکنند.
