به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری، مدیرکل اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان در این آیین که در دفتر احمد راستینه نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، سامان، بن و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی برپا شد، گفت: امسال به واسطه فعالیت انجمن هنرهای نمایشی استان و حضور سیدرحیم موسویان از پیشکسوتان هنر تئاتر در جایگاه دبیری جشنواره سیوششم، ۳۲ متن نمایشنامه برای حضور در این دوره از جشنواره دریافت شد که از این تعداد ۲۸ گروه نمایشی وارد مرحله بازبینی آثار شدند.
پیام احمدی افزود: در پایان مرحله بازبینی هفت اثر در بخش صحنهای و هفت اثر در بخش خیابانی برای حضور در رقابتهای اصلی جشنواره انتخاب شدند که پس از برگزاری مرحله اصلی از هر بخش، یک اثر با نظر هیات داوران جواز حضور در بخش منطقهای جشنواره تئاتر فجر را به دست خواهد آورد.
وی با اشاره به رونق هنر تئاتر استان در سه سال اخیر و روند رو به رشد آثار متقاضی شرکت در جشنواره تئاتر استانی، تصریح کرد: این افزایش آماری آثار نشاندهنده بازگشت جامعه هنری به عرصه تولید است که پس از رکود و رخوت ناشی از کرونا و اتفاقات ناخوشایند سال ۱۴۰۱ میتوان آن را واقعهای مبارک دانست.
احمدی یادآور شد: امسال در اجرای بخش خیابانی جشنواره تئاتر استانی دور شدن از محیطهای ویژه فرهنگی و هنری و ورود به عرصههای عمومیتری شهر برنامهریزی شده است و برای نخستینبار این نمایشها در مجتمع امام صادق (ع) و مکانهای پیشبینی شده در محدوده خیابان کاشانی شهرکرد به اجرا در میآید.
وی در ادامه درباره شرایط هنر تئاتر در استان گفت: مجموعه هنری استان شامل جمع متعدد و کثیری است که حدود ۶۰۰ نفر از آنان را هنرمندان تئاتر تشکیل میدهند که در همراهی با دیگر هنرمندان نمایشی، فعالیتهای این هنر اثرگذار را دنبال میکنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: هماکنون شهرستانهای شهرکرد، بروجن، فارسانو بن در تولید آثار نمایشی و تئاتر پیشرو هستند و شهرستانهایی همانند لردگان، کیار و اردل نیز حرکتهایی را در اینباره شکل دادهاند.
احمدی اظهار داشت: مقدمات راهاندازی گروههای نمایشی در دیگر شهرستانها نیز در حال انجام است تا دامنه این هنر در تمامی مناطق استان گسترده شود.
وی به تلاشهای صورتگرفته برای اختصاص اعتبارات فرهنگی به استانها در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و وزارت فرهنگ نیز اشاره و تصریح کرد: از محل این اعتبارات اجرای ۷۲ رویداد مهم فرهنگی هنری در استان برنامهریزی شد که با برگزاری بخش عمدهای از این رویدادها، تولید آثار و فعالیت هنرمندان هم افزایش یافت.
احمدی یادآور شد: افزایش فعالیتهای هنری و فرهنگی شکلدهنده سرمایههای اجتماعی پیشرانی است که بر مبنای آن میتوان سیاستهای کلان فرهنگی و هنری را هدایت کرد و در مسیر تعالی جامعه قدم برداشت.
تماشای رایگان نمایشهای سیو ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری
دبیر سیوششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری هم در ادامه این آیبن گفت: امسال برای نخستین بار تماشای آثار راهیافته به مرحله اصلی این رویداد هنری برای عموم رایگان است و بلیط فروشی انجام نمیشود.
سیدرحیم موسویان با بیان اینکه جشنواره تئاتر استانی به دلیل سابقه طولانی در برگزاری به عنوان پیشانی رویدادهای هنری چهارمحال و بختیاری شناخته میشود، تصریح کرد: امید است مجموعه مدیرتی استان کمکرسان و کمکحال هنرمندان این عرصه باشند.
وی در ادامه درباره پوستر این دوره از جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری هم یادآور شد: در طراحی این پوستر، تلاش شده تا پیوندی عمیق بین عناصر بومی و محلی با هنر تئاتر برقرار شود و مفهومی جذاب و بصری خلق گردد.
موسویان موسویان از امید بسیم هنرمند گرافیست و تئاتر استان به عنوان طراح این پوستر نام برد و گفت:طراح این اثر هنری با استفاده از رنگها، خطوط و اشکال ساده، تصویری اثرگذار از فرهنگ و زیست بوم استان ایجاد کرده است که با عناصر کلیدی طبیعی، خطوط شکسته و خشن و پسزمینه متفاوت توانسته حس اصالت، قدمت ریشه دار بودن تئاتر استان را در آن به نمایش بگذارد.
دبیر جشنواره سی و ششم شکل ساده و انتزاعی انسانی در مرکز این پوستر را بیانگر ماهیت هنر تئاتر به عنوان یک هنر زنده و پویا عنوان کرد و افزود: استفاده از عناصر طبیعی مانند شاخهها و برگها، به پوستر حس نزدیکی به طبیعت و محیط اطراف میدهد.
به گفته وی خطوط ارائه شده در این اثر هنری یادآور طبیعت بکر چهارمحال و بختیاری است و استفاده از رنگهای خاکی و طبیعی مانند زرد و قهوهای، به پوستر حس آرامش و صمیمیت میبخشد و بهنوعی به ریشههای فرهنگی و زیست بوم استان اشاره دارند.
گفتنی است، جشنواره تئاتر استانی چهارمحال و بختیاری از ۱۷ آبان در شهرکرد آغاز خواهد شد.
۴۶