جمعه, ۳ اسفند ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-02-21
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 78806 |
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۱ | ارسال توسط :
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

نگار علی- این فسیل که متعلق به ۳۰ میلیون سال پیش است، به یکی از اعضای خانواده Hyainailourinae تعلق دارد و مهم‌ترین نمونه یافت‌شده در آفریقا محسوب می‌شود. نام این گونه تازه شناسایی‌شده، Bastetodon syrtos است که از الهه مصر باستان الهام گرفته شده است. این نام‌گذاری به دلیل پوزه کوتاه‌تر این شکارچی نسبت به […]

نگار علی- این فسیل که متعلق به ۳۰ میلیون سال پیش است، به یکی از اعضای خانواده Hyainailourinae تعلق دارد و مهم‌ترین نمونه یافت‌شده در آفریقا محسوب می‌شود.

نام این گونه تازه شناسایی‌شده، Bastetodon syrtos است که از الهه مصر باستان الهام گرفته شده است. این نام‌گذاری به دلیل پوزه کوتاه‌تر این شکارچی نسبت به سایر اعضای سرده آن انجام شده است. این جانور اندازه‌ای در حد یک پلنگ داشته و به دلیل داشتن دندان‌های برنده و عضلات فکی قدرتمند، یکی از شکارچیان برتر آن دوره محسوب می‌شده است.

در دوره الیگوسن، جنگل‌های گرمسیری در منطقه فایوم محل زندگی گونه‌های متنوعی از جمله اجداد اولیه انسان‌ها مانند Aegyptopithecus، اسب‌های آبی و فیل‌های نخستین بود. Bastetodon syrtos در صدر زنجیره غذایی قرار داشته و از این حیوانات تغذیه می‌کرد. دانشمندان این شکارچی را با ولورین‌های عضلانی یا پیتبول‌های غول‌پیکر مقایسه کرده‌اند، چرا که جثه‌ای قوی و سری بزرگ با عضلات بسیار قدرتمند داشته است.

فسیل‌های هیانودونتا پیش‌تر در آمریکای شمالی، اروپا، آسیا و آفریقا یافت شده‌اند، اما به دلیل تعداد کم شکارچیان در اکوسیستم‌ها، یافتن فسیل‌های آن‌ها دشوار است. بیشتر فسیل‌های کشف‌شده از این موجودات شامل دندان‌ها یا تکه‌هایی از جمجمه بوده است، اما این کشف جدید به دانشمندان این امکان را می‌دهد که درباره ویژگی‌هایی مانند اندازه عضلات، قدرت حس بویایی و شکل دقیق جمجمه این شکارچیان اطلاعات بیشتری کسب کنند.

پیت‌بول غول‌پیکر، در غیاب شیر، سلطان جنگل‌ بود؟
دیرینه شناسان این جمجمه را در سال ۲۰۲۰ در فرورفتگی فیوم در صحرای غربی مصر کشف کردند.

تأثیر تغییرات اقلیمی بر انقراض آن‌ها

مرز عصر ائوسن-الیگوسن که حدود ۳۴ میلیون سال پیش رخ داد، باعث سرد شدن زمین، انقراض بسیاری از گونه‌ها و تغییرات گسترده در اکوسیستم‌ها شد. برخی از هیانودونتاها موفق به زنده ماندن در این تغییرات شدند، اما چند میلیون سال بعد، به طور کامل منقرض شدند و جای آن‌ها را اجداد گربه‌سانان، سگ‌سانان و کفتارهای امروزی گرفتند.

محققان امیدوارند که این کشف به درک بهتر نحوه انقراض این شکارچیان و تأثیر تغییرات اقلیمی و فشار رقابتی بر حیات وحش کمک کند.

پیت‌بول غول‌پیکر، در غیاب شیر، سلطان جنگل‌ بود؟
فسیل ۳۰ میلیون ساله جمجمه تقریباً کاملی که در مصر یافت شد، گونه جدیدی از هیانودونتا، یک گوشتخوار باستانی راس را نشان داد. 

۲۲۷۲۲۷

منبع خبر ( ) است و جذابان در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 78806 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  50002204039  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه جذابان مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط جذابان در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید