پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-16
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 59704 |
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸ | ارسال توسط :
6 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش جماران، نشست رونمایی از چهارمین گزارش کیفیت اینترنت در ایران صبح روز دوشنبه با همکاری کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق تهران در محل این مجموعه برگزار شد. در این نشست نیما قاضی رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران با اشاره به اینکه در ایران دولت موافق با بهبود کیفیت […]

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش جماران، نشست رونمایی از چهارمین گزارش کیفیت اینترنت در ایران صبح روز دوشنبه با همکاری کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق تهران در محل این مجموعه برگزار شد.

در این نشست نیما قاضی رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران با اشاره به اینکه در ایران دولت موافق با بهبود کیفیت اینترنت در کشور است، بیان کرد: هنوز مشکلات زیادی در این حوزه وجود دارد و کیفیت فاجعه بار اینترنت در ایران برای فعالان این حوزه بسیار اهمیت دارد.

پویا پیرحسینلو رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک نیز در ادامه گفت: چهارمین گزارش کیفیت اینترنت مربوط به تابستان و پاییز ۱۴۰۳ است. بازگشایی واتساپ و گوگل پلی و تغییراتی که در پروتکل‌ها رخ داده است، در اندازه‌گیری‌های این مطالعه لحاظ نشده است.

وی افزود: ما سه شاخص سرعت، اختلالات و محدودیت را می‌سنجیم و از میانگین سه شاخص، به یک شاخص نهایی که کیفیت اینترنت در ایران است، دست پیدا کرده و آن را با شرایط ۱۰۰ کشور برتر جهان از نظر تولید ناخالص داخلی مقایسه می‌کنیم.

پیرحسینلو گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند استفاده از اینترنت استارلینک در یک سال گذشته در ایران افزایش ۲۰ برابری داشته و ۳۰ هزار نفر در ایران از این اینترنت استفاده می‌کنند. کاربران ایرانی در مقابل اینترنت پراختلال داخلی حاضرند با هزینه‌ای ۷۰۰ تا دو هزار دلاری در ماه، اینترنت ماهواره‌ای استفاده کنند.

وی تاکید کرد: هدف ما دسترسی آحاد جامعه به اینترنت آزاد و ارزان است در حالی که اینترنت استارلینک یک اینترنت گران به حساب می‌آید و ما ترجیح می‌دهیم بستر استفاده از اینترنت ارزان برای همه فراهم شود نه اینکه برای اقشار خاص اینترنت آزاد در نظر گرفته شود.

زیان ۷۳۰ میلیاردی یک خرده فروش به دلیل اختلالات

رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک بیان کرد: در دوره مطالعه کاربراین ایرانی اختلالات متفاوتی به شکل کامل یا مقطعی را تجربه کرده‌اند. اهمیت این اختلالات برای کسب و کارهای ایرانی تا آنجاست که اثر اقتصادی اختلالات روی HTTP۳ بر یک خرده فروش ۷۳۰ میلیارد تومان در سال بوده است.

وی یادآور شد: تلفن‌های همراه ایرانی به دلیل استفاده از فیلترشکن‌های رایگان به عامل مهمی در آلودگی شبکه تبدیل شده‌اند و آلودگی شبکه را بازتولید می‌کنند. گزارش‌های موجود هم از افزایش حملات سایبری خبر می‌دهد.

به گفته پیرحسینلو، سیاستگزاران ایرانی برای اثبات بهبود وضعیت اینترنت کشور به پایگاه داده اسپیدتست استناد می‌کنند در حالی که داده‌های این پایگاه صرفا مربوط به داده‌های کاربران تهرانی است در حالی که در شهرهای کوچک به دلیل ضعف در باتری‌های ذخیره انرژی، همراه با قطع برق، اینترنت هم قطع شده و زندگی مردم مختل می‌شود.

وی به جنبه‌های مثبت عملکرد سیاستگزاران هم اشاره کرد و گفت: رفع محدودیت تانل‌های ارتباطی IPSEC، GRE و رفع اختلالات IPv۶ قدم‌های بزرگی است.

رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک توضیح داد: بررسی‌های ما نشان می‌دهد ایران پس از چین، محدودترین اینترنت جهان را دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه اختلالات کوچک کسب و کارهای دیجیتال را تهدید می‌کند، بیان کرد: یکی از مهمترین خواسته‌های ما رفع اختلال HTTP ورژن سه است. رفع اختلالات این ورژن در یک روز می‌تواند اتفاق بیفتد و در همان روز کیفیت اینترنت ایران بهبود می‌یابد.

اینترنت استارلینک برای کاربران ایرانی: ۵۶ تا ۱۶۰ میلیون تومان در ماه

تشریح درخواست‌های کسب و کارها از مرکز ملی فضای مجازی

حمیدرضا احمدی نایب رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک نیز در سخنان خود بیان کرد: در ۶ ماهه اخیر به جز در مواقع قطعی برق، قطع کامل اینترنت نداشته‌ایم.

وی افزود: در مورد فیلترینگ تغییر خاصی در تعداد فیلترینگ نمی‌بینیم. بزرگترین مشکل فیلترینگ این است که سایت‌های خبری، اجتماعی و سرگرمی فیلتر هستند. برای ما که طرفدار کسب و کارهای آزاد و دیجیتال هستیم، دامنه‌های مهارتی خیلی مواقع فیلتر هستند و باعث مشکلاتی می‌شوند.

احمدی گفت: در بحث فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، چین و ترکمنستان به اندازه ما این شبکه‌ها شامل توئیتر و غیره را فیلتر کرده‌اند. خروج واتس آپ از فیلترینگ در ایران خوب است. ما باید درخواست بازگشایی و رفع فیلترینگ را ادامه بدهیم و همه شبکه‌های اجتماعی باز شود.

وی با اشاره به ارسال نامه‌ای به مرکز ملی فضای مجازی برای حمایت از کسب و کارهای داخلی، توضیح داد: در این نامه خواستیم امکان استعلام دامنه و ای پی اینترنتی مسدود شده فراهم شود. دلیل مسدود شدن باید اعلام شود. باید مالک دامنه یا آی پی بتواند درخواست رفع فیلتر بدهند و توضیحات بیشتری بخواهد.

نایب رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک ادامه داد: همچنین امکان ثبت اطلاعات شهروندان فراهم شود. باید شهروندان بتوانند به مسدودی اعتراض کنند. اگر دامنه دارای مجوز از صنف است، حداقل باید دو اخطار قبل از مسدود شدن داده شود. هر دستور مسدودسازی که قرار است اجرا شود، باید با تایید شورایعالی فضای مجازی باشد که بعد بتوانیم توضیح بخواهیم و شکایت کنیم.

وی تاکید کرد: دستور پلمپ فیزیکی کسب و کارها را که چندین بار نمونه‌اش را دیده‌ایم، قابل قبول نیست. باید فرصت داده شود. پلمپ دفاتر کار درستی نیست. اگر سرویس‌هایی که مراکز خدمات داده دارند، مسدود می‌شوند، باید سایتشان مسدود شود و سرویس‌های میزبانی آنها مسدود نشود.

احمدی گفت: برای شرکت‌هایی که اینماد دارند خیلی مواقع اینماد باطل شده و درگاه‌ها مسدود شده است. قبل از ابطال باید یک فرصتی بدهند تا وضعیت تخلف مشخص شود و این امکان وجود داشته باشد که اصلاحات انجام شود. هرگونه مسدودسازی و ابطال اینماد و بستن درگاه باید تایید شورایعالی فضای مجازی را داشته باشد.

اینترنت استارلینک برای کاربران ایرانی: ۵۶ تا ۱۶۰ میلیون تومان در ماه

رفع فیلترینگ، راحت‌ترین راه مقابله با مافیای فیلترشکن فروشی

نایب رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک با اشاره به گفتمانی که از تابستان درباره مافیای فروش فیلترشکن راه افتاده است، تاکید کرد: وجود مافیای فیلترشکن منتفی نیست، اما باید روی آن تحقیقات انجام شود. چه این مافیا وجود داشته باشد و چه نداشته باشد، راحت‌ترین، ارزان‌ترین و سریع‌ترین راه برای شکستن مافیای فیلترشکن فروشی این است که فیلترینگ را برداریم.

وی اضافه کرد: مردم وقتی می‌خواهند به شبکه اجتماعی دسترسی داشته باشند و نمی‌توانند، خودبه خود بازار برای فیلترشکن ایجاد می‌شود. یکسری از فیلترشکن‌ها از خارج می‌آید. آنهایی که کیفیت بهتری دارند اما باید برایشان هزینه پرداخت کرد، توسط شرکت‌های اسرائیلی خریداری شده‌اند. اسرائیل اکسپرس وی پی ان را خریده است و نشت اطلاعاتی از فیلترشکن پولی داریم.

احمدی گفت: فیلترشکن‌های رایگان هم مشکلات عدیده‌ای برای مردم ایجاد می‌کند و باید قبل از ورود به صفحات ثابت کنیم که ربات نیستیم.

وی با اشاره به اینکه یوتیوب از سال ۲۰۰۸ فیلتر بوده است، توضیح داد: به دلیل محتوای موجود در یوتیوب، ۵۰ درصد کاربران ایرانی سراغ آن رفته‌اند.

نایب رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک تاکید کرد: با توجه به نقش آموزشی یوتیوب خواستار رفع فیلتر آن هستیم. بحث‌هایی درباره ایجاد پوسته برای یوتیوب و تلگرام مطرح است. غیر از اینکه به راحتی آن مرکز اصلی می‌تواند دسترسی به این پوسته‌ها را محدود کند، تولید پوسته برای یوتیوب به دلایل مختلف از جمله نوآورانه نبودن این کار و صرف هزینه مازاد، توصیه نمی‌شود. ضمن آنکه سیاست دوگانه‌ای ایجاد می‌کند که تصمیم‌سازی نهایی را دچار مشکل می‌کند.

وی توضیح داد: پایین بودن کیفیت اینترنت در ایران باعث افزایش مهاجرت می‌شود. بررسی کیفیت زندگی دیجیتال در ایران نشان می‌دهد که کشورمان از نظر استعداد برنامه نویسی و مهندسی رتبه سوم دنیا را دارد اما از نظر کیفیت زندگی اینترنتی رتبه ۹۵ را دارا هستیم. این باعث مهاجرت متخصصان ما به جاهایی می‌شود که کیفیت زندگی اینترنتی بالاتری دارند.

فرش قرمزی برای بازیگران خارجی و دلالان فردوسی

رضا قربانی رئیس کمیسیون فین تک سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران نیز در این نشست آخرین وضعیت صرافی رمز ارز را توضیح داد.

وی افزود: ۶ دیماه امسال ناگهان درگاه صرافی رمز ارز قطع شد و همه صرافی‌ها از دسترسی به سیستم پرداخت محروم شدند. بیش از ۲۰۰ کسب و کار در این حوزه فعال هستند و همه محروم شده‌اند. ۲۶۰ ساعت از قطعی دسترسی می‌گذرد و دلیل قطعی مطرح نشده است.

قربانی افزود: گفته می‌شود که پنج همت صرف خرید تتر شده است در حالی که این گفته با سخنان قبلی عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد فرق می‌کند. طبق گفته او، کل گردش رمز ارز ۱.۵ همت است. چطور ممکن است پنج همت صرف خرید تتر شود؟

وی بیان کرد: رمز ارز بدون هیچ حمایتی از سوی دولت پا گرفت و به اکوسیستمی تبدیل شد که با خود تنظیم‌گری، کارها را سامان داد اما توقف دسترسی به درگاه پرداخت آن، تبدیل به یک فرش قرمز برای دلالان فردوسی شده است که امروز توان معامله تتر هم دارند.

اینترنت استارلینک برای کاربران ایرانی: ۵۶ تا ۱۶۰ میلیون تومان در ماه

رئیس کمیسیون فین تک سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران اضافه کرد: در حال حاضر علاوه بر دلالان فردوسی، برای صرافی‌های خارج از ایران که دسترسی آزادانه‌تری به خدمات بانکی دارند و همچنین کانال‌های تلگرامی هم فرش قرمزی پهن شده است.

وی گفت: بانک مرکزی با استناد به ماده چهار قانون بانک مرکزی که خرداد ماه امسال ابلاغ شد و اختیارات بی حد و حصری به این مجموعه می‌دهد، دسترسی کسب و کارهای مرتبط با رمز ارز به درگاه پرداخت را قطع کرده است. در حالی که حقوقدانان معتقدند که این ماده تنظیم گری رمزپول‌ها را به بانک مرکزی واگذار کرده و در حوزه رمز ارز کاربرد ندارد.

قربانی با اشاره به جلسات برگزار شده در پشت درهای بسته هشدار داد: اگر شرایط فعلی ادامه یابد، باید منتظر مرگ کسب و کارهای حوزه رمزارزها باشیم.

۲۲۷۲۲۷

منبع خبر ( ) است و جذابان در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 59704 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  50002204039  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه جذابان مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط جذابان در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید