دوشنبه, ۳ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-12-23
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 52047 |
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱ | ارسال توسط :
3 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد رعد رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت پارلمان لبنان در یادداشتی در روزنامه الاخبار چاپ لبنان نوشت: پس از تحولات جدیدی که به سوریه تحمیل شده است اعم از تغییر نظام حاکم یا جایگاه سیاسی قدرت جدید، ذکر چند نکته ضروری به نظر میرسد: ۱-  آنچه در سوریه اتفاق افتاد، ناگهانی […]

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد رعد رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت پارلمان لبنان در یادداشتی در روزنامه الاخبار چاپ لبنان نوشت: پس از تحولات جدیدی که به سوریه تحمیل شده است اعم از تغییر نظام حاکم یا جایگاه سیاسی قدرت جدید، ذکر چند نکته ضروری به نظر میرسد:

۱-  آنچه در سوریه اتفاق افتاد، ناگهانی و غیرمنتظره نبود. نتیجه برنامه از پیش ریخته شده برخی کشورهای منطقه و جهان است که منافعشان در زمینه تغییر قدرت در سوریه مشترک شده است. طبیعی است که تغییر قدرت برای مردم سوریه منافعی داشته باشد اما قطعا بیشترین بار ناشی از اختلافات و رقابت های احتمالی میان برخی از مجریان طرح جدید اعمال قدرت در سوریه بر دوش همین ملت خواهد بود.

۲- پس از رشته حملات هوایی صهیونیست ها به مراکز قدرت نیروهای سوریه، حذف منطقه حائل در جولان و نقض توافقنامه توقف درگیری که در سال ۱۹۷۴ میلادی {میان سوریه و رژیم صهیونیستی} امضا شد، خصومت صهیونیست ها با سوریه، حاکمیت و نقش این کشور بلافاصله تایید شد. دشمن صهیونیست به حمایت برخی از دوستان خود در میان اقشار مردم سوریه اشاره ضمنی کرد. این امر نشانه تمایل دشمن به ورود به چهارچوب تقسیم غنایم در آرایش نظام و قدرت جدید در سوریه است.

برنامه قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای برای تقسیم غنائم در سوریه/ تجربه ناموفق مصر در سوریه تکرار شد!

۳- مسئله سوم نفاق و دورویی آمریکا است. این کشور به حدی پست و خوار و خفیف شده است که دیگر هیچ نقابی نمی تواند هویتش را بپوشاند. برهمین اساس دولت آمریکا سعی کرد این گونه جلوه دهد که از تحولات سوریه شوکه شده است، نگران تهدیدهای ناشی از این تحولات است و به نتایج آن هم اطمینان ندارد. همچنین سعی کرد وانمود کند با همه گروه های مسلح مخالف در تماس است و برخی از آن ها به علت حسن نیت لایق آنند که نامشان از لیست تروریسم حذف شود. به تازگی هم که بر {لزوم} وحدت، امنیت و ثبات در سوریه تاکید کرده است.

۴- گفته شد زمان حرکت به سمت ادلب، حلب و حماه پس از توافق متوقف شدن حملات صهیونیست ها به لبنان تعیین شد تا گفته نشود نبرد علیه قدرت حاکم بر سوریه آنهم پیش از متوقف شدن حملات به لبنان، به نفع دشمن صهیونیست تمام خواهد شد. دستکم این توجیهی است که ترک های مطلع از زمان حمله نظامی به سوریه می آورند که اندکی پس از اعلام آتش بس در لبنان آغاز شد. ممکن است این توجیه به ظاهر درست باشد اما نکته مهم تر آن است که هیچ گونه موضع سیاسی یا رسانه ای علیه دشمن صهیونیست اتخاذ نشد و به حملات صهیونیست ها به خاک سوریه و توانمندی های نظامی این کشور هیچ واکنشی نشان داده نشد؛ انگار این خاک و توانمندی ها متعلق به نظام اسد بوده است نه سوریه.

۵- نیاز نیست اختلافات میان مقاومت اسلامی لبنان و گروه های مسلح و مخالف سوری را که پس از هفتم دسامبر قدرت را به دست گرفتند، شتابزده تحلیل کنیم. حرف های بی پایه و اساس، ادعاها و دروغ های زیادی دراین باره گفته شده است اما نکته ای که همین آغاز باید بیان کنم این است که مقاومت اسلامی بر حق ملت برادر سوری مان در تعیین سرنوشت ساختار سیاسی این کشور و نیز تعیین سرنوشت خود تاکید دارد و هرگونه تغییر باید بیانگر خواسته همه اقشار و گروه های سوریه باشد. علاوه بر این، وحدت سوریه موضوعی کلیدی است که نمی توان به آن دست زد. همچنین جایگاه، نقش، دیدگاه راهبردی و روابط منطقه ای و بین المللی سوریه فاکتورهایی است که هرکس اوضاع سوریه را دنبال می کند باید مدنظر قرار دهد تا براساس آن تصمیم گیری کند.

۶- وحدت و انسجام ملت سوریه با ساختار سیاسی و قدرت، توانایی سوریه را بیشتر و جایگاه و کارآمدی آن را تقویت می کند. این اتفاق قطعا زمانی نمی افتد که یک نظام تابع سیاستی باشد که آن را ملزم به تسلیم شدن کند و حاکمیت، آزادی و توسعه را منوط به پذیرش شروط دشمن صهیونیست و حامیان آن کند.

۷- چشم انداز آزادی و عدالت زمانی اعتبار پیدا می کند که جامع و مبتنی بر یک سری استانداردها باشد نه این که پراکنده و بر اساس معیارهای سلیقه ای باشد. با تبعیض قائل شدن و سلیقه ای عمل کردن، آزادی و عدالت محقق نمی شود و فقط شعاری تبلیغاتی برای کالایی جعلی می شود. هرکس خواهان آزادی سیاسی است، باید با رویکرد حفظ حاکمیت و عرق ملی پیش برود. هرکس به دنبال عدالت برای شهروندانش است، نباید روی ظلمی که خارج از مرزهای کشورش اتفاق می افتد، چشم ببندد به خصوص اگر می داند این ظلم به کشورش راه خواهد یافت.

۸- چهره واقعی جهان و ابرقدرت ها با دنبال کردن سلسله مراحل حملات وحشیانه صهیونیست ها، جنایات نسل کشی و پاکسازی نژادی در بحبوحه سکوتی که در پشت آن حمایت، توجیه و فرصت دادن برای تحقق فوری این ماموریت پنهان شده، آشکار شد. از امروز به بعد حساب باز کردن روی واکنش های لفظی به تحولات اخیر سوریه چه حاوی تمجید باشد چه نفرت، حماقتی بیش نیست زیرا امروز دنیای این قدرت های جهانی، دنیای حقه و فریب برای اعمال سلطه و به دست گرفتن سرنوشت ملت ها است.

۹- نقش نسل کشی که دشمن صهیونیست پس از طوفان الاقصی خود را ملزم به ایفای آن کرد و چتر حمایتی نامحدود آمریکا و غرب مستکبر و نژادپرست را نیز دریافت کرد، یک هدف داشت و آن ریشه کن کردن مقاومت و بازوهای آن بود. از غزه گرفته تا هرکجا که دست دشمن در منطقه به آن می رسد. آنچه به ایفای این نقش کمک کرد، مدارای غرب با تمام تخلفات، جنایات، قانون شکنی ها و نقض هنجارها، ارزش ها و اصول بود زیرا هدف نابود کردن زیرساخت مقاومت و توانمندی ها، فرماندهان و تشکلاتی بود که مخالف سیطره آمریکا و غرب بر منطقه و جهان هستند. اگر مقاومت اسلامی لبنان جبهه پشتیبانی از غزه تشکیل نمی داد، اگر طرح دشمن را برای پیشروی به سمت رودخانه لیطانی ناکام نمی گذاشت، اگر رزمندگان مقاومت در محورهای الخیام، عیترون، بلیدا، میس الجبل، عیتا الشعب و البیاضه ثابت قدم نمی ماندند و اسطوره خلق نمی کردند و مانع نفوذ نظامی دشمن با تانک ها و نیروهای پیاده نظام نمی شدند، دشمن ارزیابی میدانی آمریکا و توصیه های آن را برای متوقف کردن حملات و توافق با لبنان نمی پذیرفت.

تنها راه ناکام کردن پروژه مشترک صهیونیست ها، آمریکا و غرب، مقاومت جدی مردم در تمام کشورهای منطقه و تسلیم نشدن کشورهای منطقه در برابر سیاست ها و دیکته های دشمن و متحدان آن است. درخواست رها کردن مقاومت، درخواست برای تسلیم شدن است و طرح آن از کسی جز دشمن بر نمی آید.

۱۰- جریان سیاسی که هم اکنون قدرت جایگزین را در سوریه برعهده دارد، به لحاظ فکری بیشتر از همه به جریان سیاسی حاکم بر مصر پس از سقوط نظام حسنی مبارک نزدیک است. صرف نظر از ارزیابی آن تجربه کوتاه مدت در مصر، آمریکا و غرب و جریان سلطه گرا و جاه طلب منطقه نتوانست عمر قدرت جایگزین را در آن کشور طولانی کند و همچنین نتوانست زیر بار تفاهم، هماهنگی یا گفتگو با آن قدرت برود. با این اوصاف آیا گمان می کند هم اکنون می تواند این رفتار را با جریانی که قدرت جدید را در سوریه به دست گرفته است، انجام دهد یا مطالباتی مطرح است که منتظر است این جریان در مدت زمان مشخص به آن ها دست یابد و سپس آن را حذف کند و ساختاری روی کار بیاورد که مستقیم تحت نفوذ آمریکا و غرب باشد؟ 

۱۱- درک می کنیم که مردم سوریه به میزان متفاوت و با پس زمینه های مختلف با این تغییر جدید همراه شده اند و نقطه اشتراک همگی امید به دستیابی به رویاها و آرزوهایشان در بهره مندی از امنیت، حاکمیت، کرامت، عدالت و حاکمیت قانون است اما باید بدانند این آرزوها با صرف تغییر قدرت در سوریه محقق نمی شود و نیاز است برنامه ای کلی و جامع تنظیم شود که مردم سوریه و جهان را مخاطب قرار دهد.

منبع: الاخبار   /  مترجم: منصوره کاظمینی

۳۱۱۳۱۱

منبع خبر ( ) است و جذابان در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 52047 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  50002204039  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه جذابان مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط جذابان در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید