پنجشنبه, ۶ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-12-26
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 47613 |
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۲ | ارسال توسط :
6 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

این ناتوانی و قصور را بدخواهی نباید دانست، زیرا استفاده از علم، موقوف و مشروط به توسعه یافتگی یا لااقل در راه توسعه بودن است. کسانی که از آغاز کار پژوهش در کشور گزارش های علمی را به نام سیاست علم به فهرست ها و بایگانی های بین المللی حواله داده اند نیز بدخواه علم […]

این ناتوانی و قصور را بدخواهی نباید دانست، زیرا استفاده از علم، موقوف و مشروط به توسعه یافتگی یا لااقل در راه توسعه بودن است. کسانی که از آغاز کار پژوهش در کشور گزارش های علمی را به نام سیاست علم به فهرست ها و بایگانی های بین المللی حواله داده اند نیز بدخواه علم کشور نبودند. بلکه راهی دیگر نمی شناختند و البته از نسبت پیشرفت علم با توسعه، آگاهی نداشتند.

نکته مهم دیگری هم که به آن کمتر توجه شده است، احساس بی نیازی از درک و فهم تاریخی و اهمیت تحقیق در علوم انسانی و اجتماعی برای یافتن و گشودن و پیمودن راه توسعه است. یکی از حوادث امیدوارکننده این بود که وقتی در دهه ۴۰، کشور از بهت کودتای ۲۸ مرداد بیرون می آمد، به همت دکتر احسان نراقی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی تاسیس شد و پژوهش در علوم اجتماعی را به صورتی کمابیش سازمان یافته آغاز کرد، اما نمی دانیم چرا بساط آن خیلی زود برچیده شد و پژوهش ها هم ادامه نیافت. دانشمندان و پژوهشگرانی که به آنجا آمدند هر یک به راه خود رفتند.

مشکل بزرگ و عجیب، سوتفاهم در معنی توسعه و بدگمانی نسبت به آن است گویی نمی دانند که مخالفت با توسعه، مخالفت با صلاح و بهبود زندگی مردمان است. این را هم بگویم که شرط توجه به تحقیقات اجتماعی، توجه اهل سیاست و دانشمندان علوم انسانی-اجتماعی به نیازها و امکان های کشور  و سعی در یافتن طریق بهبود زندگی برای آینده مردم است.

رغبت حکومت به توسعه و پیشرفت پژوهش در شناخت امکان های کشور و تدوین برنامه توسعه، اموری به هم بسته اند یعنی با هم به وجود می آیند و اگر یکی نباشد، آن دیگری هم نمی تواند وجود داشته باشد. در این شرایط اندیشیدن درباره علم و شرایط بهره مندی کشور از آن، وظیفه همه دانشمندان علوم اجتماعی و همه کسانی است که می توانند در ساختن آینده ایران شریک باشند. 

*  ۱۱ آذر ۱۴۰۳

منبع خبر ( ) است و جذابان در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 47613 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  50002204039  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه جذابان مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط جذابان در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید