جمعه, ۲۵ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-15
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 41501 |
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱ | ارسال توسط :
3 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

غزال زیاری: تصاویر ماهواره‌ای اخیر به‌وضوح میزان واقعی سیل ناگهانی در والنسیا در یک رویداد آب و هوایی عجیب را  نشان می‌دهد. در این سیل دست‌کم ۲۱۴ نفر در این شهر کشته شدند. در این تصاویر ماهواره‌ای می‌توان میزان واقعی و حجم بی‌سابقه آب گل‌آلود را پس از یک بارندگی غیرمنتظره موسمی مشاهده کرد که […]

غزال زیاری: تصاویر ماهواره‌ای اخیر به‌وضوح میزان واقعی سیل ناگهانی در والنسیا در یک رویداد آب و هوایی عجیب را  نشان می‌دهد. در این سیل دست‌کم ۲۱۴ نفر در این شهر کشته شدند.

در این تصاویر ماهواره‌ای می‌توان میزان واقعی و حجم بی‌سابقه آب گل‌آلود را پس از یک بارندگی غیرمنتظره موسمی مشاهده کرد که منجر به بدترین سیل در دهه‌های اخیر در اسپانیا شد.

در روز ۲۹ اکتبر بود که یک جبهه هواشناسی غافلگیرکننده و ناگهانی، باعث بارش باران‌های سیل‌آسا در بخش‌های وسیعی از اسپانیا و وقوع سیل‌های گسترده و به یک‌باره‌ای شد که منجر به کشته شدن صدها نفر گردید که البته تعداد کل تلفات به‌مراتب بیشتر از این‌ها خواهد بود؛ چرا که نیروهای اورژانس همچنان در جستجوی افراد مفقود هستند.

از سال ۱۹۶۷ تا امروز، این بالاترین میزان مرگ‌ومیر ناشی از سیل در یک کشور اروپایی است.

تصاویر دردناک ماهواره‌ای از قبل و بعد از سیل در والنسیا

حجم بی‌سابقه باران در والنسیا

بخشی که بیش از سایر مناطق در اسپانیا، اسیر سیل شد، منطقه اطراف والنسیا بود؛ که در کمتر از نصف روز، به‌اندازه بیش از یک سال باران در آنجا بارید. طبق گزارش آژانس هواشناسی اسپانیا، شدیدترین بارندگی در منطقه چیوا ثبت شد که در طول ۸ ساعت، ۵۰ سانتی‌متر باران بارید. سیل به‌سرعت باعث سرریز شدن رودخانه‌های مجاور ازجمله توریا شد که با عبور از منطقه شهری والنسیا، به دریای مدیترانه می‌ریزد.

خیابان‌های حومه والنسیا توسط امواج مواج آب قهوه‌ای و غلیظی از رسوبات که از بستر رودخانه لایروبی شده بود، محاصره شدند و این مخلوط گل‌آلود، ساختمان‌ها را به زیرآب برد و آسیب‌های ساختاری قابل‌توجهی به بار آورد و همه‌چیز از اتومبیل‌ها گرفته تا کامیون‌ها و تریلی‌ها را با خود برد. حالا با تماشای عکس‌های هوایی بیشتر می‌توان متوجه شد که چه مقدار رسوب وارد شهر و دریا شده است.

طبق گزارش رویترز، اسپانیا حداقل ۷۵۰۰ سرباز را برای کمک به عملیات پاک‌سازی در والنسیا مستقر کرد که این بزرگ‌ترین عملیات نظامی در زمان صلح در تاریخ این کشور است.

تصاویر دردناک ماهواره‌ای از قبل و بعد از سیل در والنسیا

دلیل بارش شدید باران در والنسیا

این بارش شدید نتیجه پدیده‌ای است که به نام DANA شناخته می‌شود؛ عبارتی اسپانیایی به معنای افسردگی منزوی در سطوح بالا .DANA  درواقع چیزی است که هواشناسان اغلب از آن به‌عنوان “قطره سرد” یاد می‌کنند؛ بدین معنا که در بالای جو، توده‌ای از هوای گرم با توده‌ای راکد از هوای سرد برخورد می‌کند و باعث می‌شود تا لکه سرد برای مدتی طولانی در یک مکان بماند و باعث ایجاد بادهای شدید و بارش شدید باران شود.

خورخه اولسینا، مدیر آزمایشگاه اقلیم‌شناسی دانشگاه آلیکانته دراین‌باره گفت: «بادها ممکن است به‌شدت بادهای طوفان نباشند، اما ازنظر بارندگی و شدت، حتی ممکن است از آن‌ها پیشی بگیرند. چنین رویدادهایی احتمالا خسارات مادی و تلفات جانی زیادی حتی به‌اندازه یک طوفان متوسط را به همراه خواهند داشت.»

تصاویر دردناک ماهواره‌ای از قبل و بعد از سیل در والنسیا

طبق گفته کارشناسان، در سال‌های آینده شاهد افزایش DANA خواهیم بود و به لطف تغییرات آب و هوایی ناشی از انسان، ممکن است در بیشتر مواقع سال رخ دهند؛ این احتمال هم وجود دارد که بارندگی و سیل اخیر در والنسیا، با رکوردشکنی دمای سطح دریا در سال جاری مرتبط باشد.

منبع: livescience

  ۵۸۳۲۱

منبع خبر ( ) است و جذابان در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 41501 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  50002204039  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه جذابان مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط جذابان در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید