به گزارش خبرورزشی، انتقال احتمالی علیرضا بیرانوند به تراکتور باعث شد رسانههای مختلف بر اساس دیدگاههای متفاوت جنجالیترین نقل و انتقال انجام شده در فوتبال ایران را مرور کنند. اما در این میان نباید فراموش کرد که در تاریخ ۷۰ ساله فوتبال ایران همواره انتقالهای بزرگی هم بوده که هرگز انجام نشد. بارها و بارها […]
به گزارش خبرورزشی، انتقال احتمالی علیرضا بیرانوند به تراکتور باعث شد رسانههای مختلف بر اساس دیدگاههای متفاوت جنجالیترین نقل و انتقال انجام شده در فوتبال ایران را مرور کنند. اما در این میان نباید فراموش کرد که در تاریخ ۷۰ ساله فوتبال ایران همواره انتقالهای بزرگی هم بوده که هرگز انجام نشد.
بارها و بارها در دهههای مختلف نامهای بزرگی برای انتقال به تیمهای رقیب مطرح بوده که در نوع خود میتوانست جنجال بزرگی در فوتبال ایران ایجاد کند اما درنهایت و بنا به دلایل مختلف این انتقالها انجام نشد. برهمین اساس نگاهی خواهیم داشت به نقل و انتقالهای بزرگی که هرگز انجام نشد.
سیروس قایقران – پرسپولیس و استقلال؛ یک تیم، دو رهبر نمیخواهد!
سیروس قایقران اسطوره فوتبال گیلان و کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران از هر دو تیم استقلال و پرسپولیس پیشنهاد داشت. حتی در مقطعی شنیده شد که او مذاکرات جدی را نیز با علی پروین انجام داد اما درنهایت قید حضور در پرسپولیس را زد. خاطره محسن عاشوری از پرسپولیسی نشدن سیروس قایقران شنیدنی است:
در مقطعی سیروس قایقران تصمیم گرفت از ملوان و انزلی جدا شود. من به صورت خصوصی با سیروس صحبت کردم و گفتم اگر دوست داشته باشی، میتوانی به پرسپولیس بیایی. به خصوص که علیآقا علاقه خاصی به بازی تو دارد. سیروس به من گفت نه. من به پرسپولیس نمیآیم، چون یک تیم دو رهبر نمیخواهد. فکر میکردم سیروس قبول کند به پرسپولیس بیاید چراکه علاوه بر من دوستان خوب دیگری هم در پرسپولیس داشت که نمونهاش مجتبی کرمانی، مجتبی محرمیو… بودند. به هر صورت به خاطر حضور من در پرسپولیس، حاضر نشد پرسپولیسی شود در حالی که علی پروین به طور جدی خواستار حضورش در ترکیب تیم بود.
بهروز رهبری فرد – استقلال؛ گل و شیرینی بهتر از یاغی شدن
در همان روزهایی که جنجالیترین نقل و انتقال تاریخ فوتبال ایران رخ داد و مهدیهاشمینسب از پرسپولیس راهی استقلال شد، زمزمههای زیادی در مورد انتقال دوست صمیمیاو نیز شنیده میشد. بهروز رهبری فرد زوجهاشمینسب در میانه خط دفاعی پرسپولیس نیز یکی از نفراتی بود که از سوی علی فتح الله زاده نشانه گرفته شده بود اما با وجود قهرهای پشت سر هم رهبری فرد با علی پروین، او درنهایت تصمیم گرفت در پرسپولیس بماند و به جای عوض کردن رنگ پیراهنش، هر بار عذرخواهی با گل و شیرینی از علی پروین را به آبی پوش شدن ترجیح دهد.
کریم باقری – استقلال؛ قرمز روی دست آبی بلند شد
کریم باقری فوتبالش را از تراکتور شروع کرد و سپس به کشاورز رفت و درخشش در این تیم باعث شد تا هر دو تیم استقلال و پرسپولیس به دنبال جدب او باشند. درخشش او در تیم ملی امید باعث شده بود مدیران دو باشگاه بزرگ پایتخت در صدد جذب او برآیند اما درنهایت امیر عابدینی موفق شد این جوان بلندبالا و خوش نقش را جذب کند. این گونه شد که کریم باقری در سال ۷۵ با مبلغ ۲۰ میلیون تومان به پرسپولیس پیوست تا گران قیمتترین فوتبالیست آن زمان ایران لقب بگیرد. استقلال هم به شدت خواهان باقری بود ولی در جذب او ناکام ماند.
امیر قلعه نویی – پرسپولیس؛ شاهینی آبی پوش
در دورانی که او با پیراهن شماره ۸ خط میانی شاهین را میچرخاند، با پیشنهاد مرتضی فنونی زاده برای حضور در پرسپولیس مواجه شد. فنونی زاده با قلعه نویی هماهنگ کرد تا یک روز به محل تمرین بروند. بالاخره یک روز این اتفاق افتاد و فنونی زاده، هافبک خوش نقش شاهین را به محل تمرین پرسپولیس برد. علی پروین که شناخت خوبی از قلعه نویی داشت با او صحبت کرد و به این بازیکن جوان گفت که در خط میانی بازیکنان بزرگی دارد. این گونه شد که قلعه نویی درنهایت پس از یک فصل حضور در قطر راهی تیم استقلال شد تا به یکی از بزرگان این باشگاه تبدیل شود. پروین بعدها از این که قلعه نویی را رد کرد، پشیمان شد اما قلعه نویی تلاش میکند کمتر درباره این موضوع حرف بزند!
مجتبی محرمی- کشاورز؛ عشق بهتر است یا ثروت؟
مجتبی محرمیدر میان هواداران پرسپولیس به نماد تعصب معروف است. بازیکن راست پایی که در هر نظرسنجی که در رسانههای مختلف انجام شده عنوان بهترین دفاع چپ تاریخ را از آن خود کرده است. محرمیکه در پرسپولیس عملکرد فوق العادهای داشت در سال ۱۳۶۸ که تیم تازه تأسیس کشاورز با بریز و بپاش فراوان ۷ بازیکن ملیپوش را جذب کرده بود؛ به سراغ مجتبی محرمیرفت و پیشنهاد ۳ میلیون تومانی به او داد. در ادامه مدیران کشاورز برای این که این انتقال را به نوعی قطعی کنند،یک وانت وسایل خانه از فرش و گاز و ماشین لباسشویی گرفته تا یخچال، فریزر و کلی وسایل دیگر برای محرمیفرستادند تا به نوعی او را در عمل انجام شده قرار دهند. در روزگاری که نه از رسانهها خبری بود و نه فضای مجازی وجود داشت تا اخبار در کسری از ثانیه منتشر شوند، این خبر مثل بمب در میان هواداران متعصب و همیشه پا رکاب پرسپولیس چرخید. هواداران به نمایشگاه پروین رفتند و از پروین گلایه کردند. ساعتی بعد محمود خوردبین به منزل مادر مرحوم محرمیرفت و تمام وسایل را برای کشاورزیها پس داد. این گونه شد که مجتبی محرمی۴۰ هزار تومان باشگاه پرسپولیس را با ۳ میلیون تومان باشگاه کشاورز تاخت زد تا امروز به محبوبترین عنصر انسانی تاریخ پرسپولیس تبدیل شود. آن سه میلیون تومان میتوانست زندگی مجتبی را زیر و رو کند اما محرمیبین پول و عشق، دومیرا انتخاب کرد.
فرهاد مجیدی – پرسپولیس؛ قراردادی که پاره شد، رخصتی که ندادند!
سال ۱۳۷۷ بود که فرهاد مجیدی با مسئولان باشگاه استقلال به مشکل خورد و تصمیم گرفت در اقدامیعجیب راهی پرسپولیس شود. او حتی مصاحبهای را نیز با روزنامه خبرورزشی انجام داد و حتی از استقلالیها بابت حضور و انتقال به پرسپولیس رخصت خواست. (همان تیتر معروف مجیدی: استقلالیها رخصت، به پرسپولیس میروم) در همین ارتباط روایتهای زیادی نقل شده است. اول این که علی پروین با توجه به خط میانی پرتعداد و فنی که در ترکیب پرسپولیس داشت پیشنهاد او را نپذیرفت و به این بازیکن جوان تاکید کرد مشکلاتش را حل کرده و به استقلال برگردد. روایت دیگر این است که علی فتح الله زاده بلافاصله مشکل او را حل کرد تا این انتقال جنجالی رقم نخورد اما هرچه هست اگر این انتقال انجام میشد میتوانست یکی از جنجالیترین انتقالهای تاریخ فوتبال ایران را رقم بزند. البته یک بار هم فرهاد مجیدی قبل از انتقال به استقلال با امیر عابدینی قرارداد بست اما وقتی ناصر حجازی سرمربی استقلال شد، ترجیح داد به استقلال برود. عابدینی بارها این خاطره را تعریف کرده و گفته؛ وقتی دیدم دل فرهاد با ناصر حجازی است، قراردادش را پاره کردم و گفتم برو!
امید عالیشاه – استقلال؛ پیشنهاد ۲ میلیاردی به قاتل آبیها
شاید تعجیب کنید که امید عالیشاه کاپیتان متعصب پرسپولیس در آستانه حضور در استقلال قرار داشت. پس از این که استقلال خوزستان در لیگ برتر قهرمان شد و برانکو تصمیم گرفت یک خانه تکانی گسترده در تیمش داشته باشد، تماس با امید عالیشاه از سوی باشگاه پرسپولیس کمیبه درازا کشید و همین کافی بود تا استقلالیها سراغ این بازیکن سرعتی و تکنیکی بروند. پیشنهاد نهایی ۲ میلیارد تومان بود. اما درنهایت برانکو ایوانکووچ عالیشاه را در لیست تمدیدیها قرارداد و امید عالیشاه نیز تصمیم گرفت فوتبالش را در پرسپولیس ادامه دهد. روزهایی که عالیشاه در ساری امتحان دانشگاه میداد، استقلالیها دست بردار نبودند و هر روز برای جذب او پیام میدادند، حتی رقم پیشنهادی را تا ۲ میلیارد تومان هم بالا بردند که آن زمان پول چشمگیری بود اما کاپیتان امروز پرسپولیس، آن روزها با پول وسوسه نشد.
رامین رضاییان – استقلال؛ زور استقلال به پیشنهاد رقیب نرسید
رامین رضاییان یکی از بازیکنانی بود که پس از درخشش در راه آهن از هر دو تیم پرسپولیس و استقلال پیشنهاد داشت. او مذاکرات خوبی با استقلال داشت و در آستانه پیوستن به این تیم بود اما پیشنهاد مالی بهتر پرسپولیس باعث شد تا این مدافع راست خوش آتیه درنهایت پیراهن سرخ پرسپولیس را به تن کند.
وحید امیری – استقلال؛ مالکی که ملکش او را دوست نداشت!
شاید هنوز یادتان باشد که علیرضا منصوریان در ادعایی عجیب اعلام کرد من مالک وحید امیری هستم و همین ادعا باعث شد تا همگان انتقال وحید امیری به استقلال را قطعی بدانند. مبلغ این انتقال ۲ میلیارد تومان بود و حتی یکی ار رسانهها با فتوشاپ، عکس وحید امیری با پیراهن استقلال را منتشر کرده و حضورش در این تیم را تبریک گفت. اما درنهایت مدیریت باشگاه پرسپولیس روند بهتری را در مذاکرات در پیش گرفت و در اردوی تیم ملی، وحید امیری را پرسپولیسی کرد. استقلالیها آن زمان کارلوس کی روش را متهم کردند مقابل پول هدایتی، چشمهایش را بسته و اجازه داده پرسپولیسیها در اردوی تیم ملی ملی پوش نفت را بخرند اما حقیقت این بود که وحید امیری خلاف تصور سرمربی وقت استقلال، ترجیح میداد دوباره با منصوریان کار نکند!
سیدجلال حسینی – استقلال؛ تصمیم جلال
محمد رویانیان در زمان مدیریت خود انتقالهای بزرگی را به پرسپولیس انجام داد و یکی از آنها سیدجلال حسینی بود. رویانیان با کنار گذاشتن نیمیاز بازیکنان پرسپولیس نفرات تازهای را جذب کرد و کل خط دفاعی تیمش را تغییر داد. به گونهای که سیدجلال حسینی و محسن بنگر را از سپاهان به پرسپولیس آورد تا انتقال بزرگی انجام شود. اما سیدجلال در پرسپولیس ماندگار نشد و از این تیم جدا شد. درنهایت وقتی در لیگ شانزدهم سیدجلال حسینی قصد بازگشت به پرسپولیس را داشت علیرضا منصوریان که سرمربی استقلال شده بود او را تا آستانه پوشیدن پیراهن آبی پیش برد و رسانهها از یک انتقال بزرگ خبر میدادند اما درنهایت سیدجلال تصمیم به بازگشت به پرسپولیس گرفت و باز هم پیراهن پرسپولیس را به تن کرد. منصوریان قصد داشت داستان وحید امیری را با خرید سیدجلال تلافی کند. حتی از رفاقت سیدمهدی رحمتی و سیدجلال هم بهره گرفت اما حسینی به جای یاغی شدن، تصمیم به بازگشت گرفت
محسن مسلمان – استقلال؛ داستان هزار تومانی دردسرساز
ستارهای که در قهرمانیهای پرسپولیسِ برانکو ایوانکوویچ نقش مهمیداشت، چند ماه قبل از سرخپوش شدن در آستانه پیوستن به اردوی رقیب بود. محسن مسلمان که در سن پایین خود را با پیراهن ذوب آهن مطرح کرده بود، بنا به اتفاقاتی مجبور شد این تیم را ترک کند. مسلمان نهایتا به تیم فولاد پیوست اما این انتقال در حالی رقم خورد که او در مسیر استقلال بود و حتی در دفتر این باشگاه هم حاضر شده بود. انتشار مصاحبهای به نقل از او با این عنوان که حاضر است به خاطر علی منصوریان با هزار تومان هم به استقلال برود، بعدها حسابی برایش حاشیه ساز شد. سرانجام مسلمان به جای استقلال راهی فولاد شد و پس از نیم فصل حضور در اهواز، به پرسپولیس پیوست. علاوه بر انتقادهایی که درباره ناآماده بودن مسلمان مطرح شد، شایعات استقلالی بودن وی نیز دردسرهای زیادی درست کرد ولی هرچه بود، او با پرسپولیس و برانکو استارت زد و دوران فوق العادهای را نیز تجربه کرد.
رضا عنایتی – پرسپولیس؛هایجک قلعه نویی در جنوب شهر
مهاجم گلزن ابوملسم مورد توجه هر دو تیم پرسپولیس و استقلال بود. او با گلزنیهای پیاپی در ابومسلم به یکی از بمبهای نقل و انتقالاتی تبدیل شد و دو غول تهرانی در صدد جذب او برآمدند. باشگاه پرسپولیس مذاکرات زیادی با عنایتی انجام داد و توافقها به طور کامل انجام شد. عنایتی قرار شد به تهران آمده و با حضور در محل باشگاه پرسپولیس قرارداد دو سالهای را با این تیم امضا کند اما از طریق یک دوست مشترک به تمرین تیم استقلال رفت و در همان یک ساعتی که در محل تمرین آبی پوشان بود امیر قلعه نویی در مرغوبکار، رای او را برای حضور در استقلال گرفت. این گونه شد که بهترین گلزن اداور لیگ سر از استقلال درآورد.
مجید نامجومطلق – پرسپولیس؛ هوندا ۱۲۵
هافبک راست تکنیکی و خوش نفش بانک ملی، با پیشنهاد پرسپولیس مواجه شد و به تمرینات این تیم رفت. نامجومطلق که در آن زمان هنوز تحصیل میکرد، برای رسیدن به محل تمرین پرسپولیس مشکل داشت. به همین دلیل یکی از هواداران پرسپولیس مبلغی حدود ۳۵ هزار تومان به او پول داد تا مشکل رفت و آمدش را با خرید موتور هوندا ۱۲۵ حل کند. اما وقتی بازیکنان قدیمیپرسپولیس از این موضوع ناراحت شدند. نامجو متوجه نگاه سنگین و معنادار بازیکنان پرسپولیس شد اما به روی خودش نیاورد. درنهایت این موضوع به گوش علی پروین رسید و پروین که روی نظم مالی حساسیت ویژهای داشت از نامجو خواست پول را برگرداند. نامجو این پیشنهاد را نپذیرفت و پروین هم عذر او را خواست. این گونه بود که عباس کرد نوری از استقلال همین رقم را به نامجو داد تا این بازیکن استقلالی شود. البته نامجومطلق در نهایت به پرسپولیس رفت.
مومن زاده – پرسپولیس؛ دل پیرو ایرانی!
سال ۱۳۷۹ بود که احمد مومن زاده به مهره اصلی نقل و انتقالاتی فوتبال ایران تبدیل شد. امنیر عابدینی تلاش زیادی برای جذب او کرد. درنهایت نیز او به همراه یک دوست مشترک در دفتر عابدینی حاضر شد. عابدینی پیش نویس قرارداد را جلوی مومن زاده گذاشت اما قبل از این که اتفاقی رخ دهد از مومن زاده پرسید استقلالی است یا پرسپولیسی.مومن زاده نیز اعلام کرد که صادقانه استقلال را دوست دارد. این گونه بود که عابدینی با مومن زاده دست داد و برای او در استقلال آرزوی موفقیت کرد. مومن زاده هم راهی استقلال شد اما در این تیم هیچ توفیقی نداشت. فقط علی فتح الله زاده به او لقب دل پیرو داد و البته بهترین حرف را نصرالله عبداللهی درباره مومن زاده زد؛ «استقلال، بازیکن اشتباهی خرید. آنها مهاجم گلزن میخواستند اما سراغ بازیکنی رفتند که فصل قبل فقط یک گل در سپاهان زده بود.» فشار هیاهوی نقل و انتقالات باعث شد توقع از مومن زاده بالا برود و او در استقلال به اندازه توقعها خوب نبود.
مهدی رحمتی – پرسپولیس؛ ۶۶۶ میلیون و یک شرط!
در زمان مدیریت حبیب کاشانی بود که مذاکراتی بین نماینده باشگاه پرسپولیس و سیدمهدی رحمتی انجام شد و توافقاتی نیز بین طرفین صورت گرفت. در همان مقطع زمزمههایی اعلام شد که رحمتی برای حضور در پرسپولیس مبلغ ۶۶۶ میلیون تومان طلب کرده است. حبیب کاشانی اعتراضی نداشت اما گویا یک پیش شرط از سوی رحمتی توافقها را بر هم زد. رحمتی خواهان جدایی علیرضا حقیقی شد و اعلام کرد دروازه بان دوم تیم را خودش انتخاب میکند. پیشنهادی که به مذاق کاشانی خوش نیامد و باعث شد دیگر پیگیر رحمتی نشود.
اکبر یوسفی- استقلال؛ حسرت همیشگی یک پاسی
شاید اکبر یوسفی یکی از ستارههای فراموش شده فوتبال ایران باشد اما قدیمیهای فوتبال ایرن خوب میدانند که این هافبک جنگنده یکی از موثرترین بازیکنان تیم پاس در جام باشگاههای آسیا و قهرمانی این تیم در سال ۱۳۷۱ بود. علی اکبر یوسفی هافبک راست تیم پاس بود که کنار بهزاد غلامپور، محمود شافعی، رضا رضایی منش، ناصر قصاب، رضا امری، علیرضا حکیم زاده، آرش نوآموز، مهدی تارتار، حمید استیلی، محسن گروسی یکی از قویترین تیمهای وقت فوتبال ایران را تشکیل داده بودند. یوسفی که در مهرماه سال ۷۰ خاطره بدی را در دیدار با استقلال برای هواداران این تیم به جا گذاشته بود و باعث مصدومیت شدید مجید نامجو مطلق شده بود، در فروردین سال ۷۲ در یک قدمیاستقلال قرار داشت و جراید کشور از حضور او در استقلال خبردادند. این شایعه چندین سال در جامعه فوتبالی به راه افتاد، ولی هیچگاه به واقعیت نپیوست تا علی اکبر یوسفی هافبک جنگنده پاسیها پیراهن آبی را تا پایان دوران فوتبالش به تن نکند.
شاهین بیانی – پرسپولیس؛ پیراهنی که سخت به دست آوردم…
وقتی شاهرخ بیانی از استقلال به پرسپولیس رفت، پرسپولیسیها که در دفاع راست مشکل داشتند، دنبال شاهین بیانی هم فرستادند تا مدافع راست استقلال و تیم ملی را به خدمت بگیرند. شاهین اما در جواب فرستاده پروین که پیشنهاد کرده بود او هم مثل شاهرخ قرمز بپوشد، گفت: پیراهنی که سخت به دست آوردم را آسان از دست نمیدهم. من پیراهن استقلال را ساده به دست نیاوردم که به همین راحتی از دست بدهم!
انتقالهایی که هرگز انجام نشد؛ عشق کودکی!
برخی از ستارههای فوتبال ایران با درخشش در تیمهای باشگاهی ابتدایی خود مورد توجه هر دو تیم پرسپولیس و استقلال قرار گرفتند و یکی از دو تیم را انتخاب کردند. درحالی که اگر تیم رقیب را انتخاب میکردند شاید سرنوشت دیگری برای شان رقم میخورد. نفراتی چون مهدی مهدوی کیا، آرش برهانی و وحید طالب لو که درنهایت به تیمیکه دوست داشتند، ملحق شدند و پیراهن رقیب را به تن نکردند. آنها هم میتوانستند پول بیشتر را بگیرند و بگویند از بچگی استقلالی یا پرسپولیسی بودند اما دل شان نیامد به عشق دوران کودکی خود پشت پا بزنند.