یکشنبه, ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-09-08
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 9353 |
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۹:۴۲ | ارسال توسط :
32 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

همه دنیا از اهمیت سنگین وزن در کشتی باخبرند. کشورهای صاحب کشتی حاضرند مدال تمام اوزان را بدهند اما مدال سنگین وزن از اردوی آنها خارج نشود! مدال طلای سنگین وزن یکی از سه قسمت شعار المپیک هم هست؛ «قوی‌تر بالاتر سریع‌تر» حتی در ورزش‌هایی مثل وزنه‌برداری که دو قهرمان با یکدیگر مستقیم روبرو نمی‌شوند […]

همه دنیا از اهمیت سنگین وزن در کشتی باخبرند. کشورهای صاحب کشتی حاضرند مدال تمام اوزان را بدهند اما مدال سنگین وزن از اردوی آنها خارج نشود! مدال طلای سنگین وزن یکی از سه قسمت شعار المپیک هم هست؛ «قوی‌تر بالاتر سریع‌تر» حتی در ورزش‌هایی مثل وزنه‌برداری که دو قهرمان با یکدیگر مستقیم روبرو نمی‌شوند نیز مدال طلای فوق سنگین بسیار مهم است چه رسد به جودو، تکواندو و از همه مهمتر کشتی.

در المپیک‌های باستان کشتی فقط در همین وزن برگزار می‌شد. المپیک‌های مدرن هم با همین یک وزن در کشتی آغاز شد، کشتی که یکی از ۵ رشته همیشه حاضر در تمام ادوار المپیک است. در کشتی دنیا شوروی سابق حاکم بلامنازع سنگین وزن بود. گهگاهی قهرمانانی از بلغارستان یا ترکیه به مدال جهانی این وزن می‌رسیدند. آمریکا هم در دهه ۸۰ با «بروس بومگارتنر» مدعی این وزن شد تا اینکه «علیرضا سلیمانی» پهلوان باشی کشور ما این تابو را شکست.

پس از آن محمود دمیر ترکیه و اشنایدر آلمانی هم مدال طلای سنگین وزن را گرفتند. با فروپاشی شوروی به جای یک نفر ۱۵ مدعی به این وزن اضافه شد و این مدال به کشورهای مختلفی رفت. جانشینان سلیمانی از رسول خادم و عباس جدیدی تا علیرضا رضایی و کمیل قاسمی مدال‌های مختلفی در جهان المپیک گرفتند تا اینکه «امیرحسین زارع» ظهور کرد.

سال ۲۰۲۱ وقتی زارع اولین مدال طلای جهانی خود را در این وزن گرفت و تاجگذاری نمادین کرد، علی اکبر یوسفی هم در فرنگی طلای این وزن را به ایران آورد. یوسفی نفر دوم ما بعد از میرزازاد بود. او که شانس اول مدال طلا بود، کرونا گرفت تا نفر دوم به این مسابقات برود که او هم قهرمان جهان شد! در جهانی ۲۰۲۲ امیرحسین زارع در چند ثانیه به پایان کشتی مدال طلا را با دست خود به طاها آکگول داد، امین میرزازاد هم در فینال به رضا کایالپ باخت تا هر دو مدال به ترکیه برود. اما امسال این دو دلاور ما دوباره مدال طلای سنگین وزن را به ایران آوردند و برای کشتی ایران آبروداری کردند.

سنگین وزن ها آبروداری کردند؛ کشتی از این وزن متولد شد/ وقتی کرونا مدال طلا را به نفر دوم ما تقدیم کرد

ما در بازی‌های آسیایی ۱۹۸۶ سئول رضا سوخته سرایی را به فرنگی بردیم و او به همراه علیرضا سلیمانی هر دو مدال طلای سنگین وزن آزاد و فرنگی را به ایران آورد. آن روز کسی حتی در خواب هم نمی‌دید که روزی دو طلای سنگین وزن جهان به ایران بیاید، یکی به آمل در و مازندران و دیگری به گتوند در خوزستان… و قشنگ تر اینکه در این وزن کشتی‌گیران به راحتی تا ۳۵ سالگی می‌توانند روی تشک بمانند. همین حالا رقبای اصلی این دو قهرمان در این سن هستند و بعد از المپیک سال بعد خداحافظی خواهند کرد اما دو قهرمان ما فقط ۲۳ سال سن دارند!

یعنی لااقل ۱۰ مدال جهانی دیگر باید برای زارع و میرزازاد کنار بگذاریم.

منبع خبر ( ) است و جذابان در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 9353 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  50002204039  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه جذابان مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط جذابان در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید