دوشنبه, ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-28
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 91206 |
تاریخ انتشار : ۰۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰ | ارسال توسط :
12 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، فیزیک‌دانان، مهندسان و متخصصان فوتونیک از دانشگاه ژجیانگ در هانگژو چین موفق به ساخت پیکسل‌هایی به‌اندازه یک ویروس شده‌اند. از این پیکسل‌ها برای ساخت کوچک‌ترین نمایشگر LED جهان استفاده شده است. این نمایشگرهای LED که با همکاری محققانی از دانشگاه کمبریج توسعه داده شده‌اند کوچک‌تر از یک‌دانه شن هستند. این […]

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، فیزیک‌دانان، مهندسان و متخصصان فوتونیک از دانشگاه ژجیانگ در هانگژو چین موفق به ساخت پیکسل‌هایی به‌اندازه یک ویروس شده‌اند. از این پیکسل‌ها برای ساخت کوچک‌ترین نمایشگر LED جهان استفاده شده است.

این نمایشگرهای LED که با همکاری محققانی از دانشگاه کمبریج توسعه داده شده‌اند کوچک‌تر از یک‌دانه شن هستند. این موضوع ازاین‌جهت حائز اهمیت است که بسیاری از دستگاه‌های الکتریکی مانند تلفن‌های هوشمند تلاش دارند پیکسل‌های بیشتری را در فضای کوچکی جا دهند. نتایج این تحقیق محققان چینی در مجله Nature به چاپ رسیده است.

پروسکایت می‌تواند عصر جدیدی در فناوری LED را رقم بزند

پیکسل‌هایی به‌اندازه ویروس؛ دانشمندان چینی کوچک‌ترین نمایشگر LED جهان را ساختند

تصویری نمایشی از پیکسل‌هایی به شکل ویروس

از لحاظ تئوری، هرچقدر که بتوانید پیکسل‌های بیشتری را در یک فضای کوچک قرار دهید در نهایت تصویری واضح‌تر و باکیفیت‌تر خواهیم داشت. فناوری فعلی مورد استفاده برای پیکسل‌های کوچک میکرو LED نام دارد که از نیمه‌هادی‌های II-V ساخته شده‌اند. اما توسعه میکرو LED با چالش‌های متعددی روبه‌رو است؛ زیرا با استفاده از مواد فعلی کوچک‌تر شدن هزینه نهایی را افزایش و کارایی را نیز کاهش می‌دهد.

برای غلبه بر این مشکل، «بائودان ژائو» از دانشگاه ژجیانگ و تیمش پروسکایت را آزمایش کردند. این ماده اقتصادی و امیدوارکننده پیش‌ازاین در صفحات خورشیدی مورد استفاده قرار گرفته است.

محققان حالا موفق شده‌اند تا با استفاده از پروسکایت، ال‌ای‌دی‌هایی با اندازه پیکسل و عرض تنها ۹۰ نانومتر بسازند تا درنهایت ال‌ای‌دی‌هایی در مقیاس نانو (نانو PeLED) را توسعه دهند. تیم تحقیقاتی دریافت که برخلاف LEDهای سنتی که تمایل دارند به‌سرعت محو شوند، این LEDهای جدید مبتنی بر پروسکایت به طرز چشمگیری روشن باقی می‌مانند.

پروسکایت ماده‌ای با ساختار کریستالی است که ازجمله خاصیت‌های آن می‌توان به ارزان‌بودن، ساخت آسان و کارایی بالا در جذب و انتشار نور اشاره کرد. همچنین ساختار شیمیایی پروسکایت امکان انتقال بار را فراهم می‌کند، به این معنا که پروسکایت می‌تواند با سرعت و کارایی بالا الکتریسیته را به نور تبدیل کند که برای نمایشگرهای LED فوق‌العاده است.

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم پروسکایت، قابل‌تنظیم بودن آن است که به دانشمندان اجازه می‌دهد برای بهبود عملکرد، ترکیب و رنگ آن را تغییر دهند. برخلاف مواد سنتی، پروسکایت‌ها را می‌توان در دماهای پایین پردازش و چاپ کرد. این خاصیت باعث می‌شود پروسکایت برای نمایشگرهای مقرون‌به‌صرفه و با وضوح‌بالا مانند میکرو و نانو LED مناسب باشد.

۲۲۷۲۲۷

منبع خبر ( ) است و جذابان در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 91206 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  50002204039  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه جذابان مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط جذابان در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید